کمپوست به معنای پسماندهای موادآلی تجزیه شده و پایدار است،این نوع کود از پسماندهای کشاورزی، خانگی و خوراکی شکل می گیرد و جز عالی ترین کودهای مورد مصرف کشاورزی می باشد.

همچنین تولید کنندگان گل و گیاه هم قادر به تولید این کود هستند. عناصر منیزیم و فسفر موجود در این کود، موجب آبرفتی شدن خاک های کشاورزی شده و جذب سریع مواد مغذی خاک را شامل می شود.

این کود بعنوان یکی از بهترین کودهای ارگانیک و تقویت کننده خاک استفاده می شود و استفاده از آن ساختار کود را بهبود می بخشد.

مصرف این کود به دلیل ظرفیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی در خاک های سبک مانند اسفنج عمل کرده و باعث کاهش مصرف آب و افزایش جذب عناصر غذایی می گردد،کمپوست دو تا پنج برابر می تواند آب را در خود نگه دارد و از هدر روی آن جلوگیری کند.

این محصول،علاوه بر افزایش عملکرد گیاه،کیفیت محصول را نیز افزایش می دهد،زیرا به مرور بعضی از آنزیم ها و هورمون های مورد نیاز گیاه را تامین می کند

اما یکی از مشکلاتی که وجود داشت وجود شیشه در کود کمپوست بود که سبب کاهش کیفیت این کود و مانع از مرغوبیت کامل آن می شد.

در نیم سال ۱۴۰۰ به مدیریت سعید بشری،قراردادی در جهت ساخت دستگاه حذف شیشه از کود کمپوست فی ما بین شرکت کود آلی و دانشگاه گیلان منعقد و این معضل مرتفع شد.

اکنون این دستگاه به پیشنهاد دانشگاه گیلان برای اولین بار در سطح کشور در شرکت کود آلی گیلان نصب شده و کیفیت کود کمپوست را به بالاترین حد ممکن رسانده است.

پویا طوفانی